Waarom?

Er komt steeds meer inzicht en onderzoek over hoe het menselijk brein de indrukken van kunst omzet in gevoelens. De hersenen zijn geneigd om alles om te zetten naar herkenbare beelden. Denk maar aan de figuren die mensen vaak in voorbij komende wolken weten te onderscheiden.

Wanneer een kunstenaar bijvoorbeeld een schets heeft gemaakt dan moeten de hersenen veel meer werk verrichten om het beeld te verwerken dan wanneer men naar een foto kijkt. De hersenen raken meer geprikkeld wanneer juist niet alles duidelijk is ingevuld.

Het is een belangrijke kwaliteit van kunst als het iets ongrijpbaars heeft en veel aan de verbeelding overlaat zodat het brein wordt gestimuleerd.

Kunst zal een positieve uitstraling hebben op uw bezoekers en klanten. Het heeft een verbindend karakter, mensen raken snel met elkaar in gesprek over kunst, het daagt uit en zorgt voor spraakmakende conversaties.

Support Dutch Art

Interesse in aanschaf of huur van kunst voor uw bedrijfspand?

Maak kennis met de diversiteit van de hedendaagse kunstenaars en ondersteun de Nederlandse kunst. Als u contact opneemt met kunstadviseur Tamara Sille voor een intake bij u op kantoor, komt ze persoonlijk bij u langs. Een voorstel is altijd vrijblijvend

Kunst in opdracht

Zoekt u iets specifieks? Sille begeleidt ook kunst in opdracht. Wij zoeken bij uw wensen de meest geschikte kunstenaar(s) en verzorgen het complete traject, van kunstadvies, ontwerpfase tot plaatsing.

Sille Gallery is officieel dealer van Stas en Artiteq ophangsystemen, maak gebruik van onze expertise.