Biografie

Vanuit het onderbewustzijn speelt hij met deze verschillende elementen en laat hij de composities laag voor laag ontstaan. Alles komt samen in een collage waar hij volledige controle heeft over grootte, compositie en kleur. Daarna volgt de fysieke bewerking,deze wordt opgebouwd met diverse materialen. De basis is digitaal maar de finishing touch is handwerk. De werken zijn een mix van illustratie, typografie, fotografie en verschillende compilatietechnieken. Hij vindt inspiratie in vintage brochures, street-art, bloemen, reizen, film en kunst.

Hij studeerde aan de grafische school in Eindhoven en begon na zijn afstuderen als freelancer te werken. Na enkele jaren van werken en wonen in de stad ‘s-Hertogenbosch verhuisde hij naar een meer afgelegen dorp. Dit contrast tussen stad en dorp vormt de basis voor zijn hedendaagse kunst, gebarsten muren met lagen gescheurde posters direct naast natuur en een weids uitzicht.

Door zijn brede interesse in de kunst wil hij zich niet committeren aan een bepaalde stijl. Liever zoekt hij de grenzen op van zijn kunnen en experimenteert hij graag met nieuwe technieken.

Voor de Bouquet serie fotografeert hij iedere bloem los om deze later digitaal samen te voegen tot een boeket waar diverse grafische lagen tussen worden gevoegd.

Bij de Silhouettes serie gebruikt hij ook eigenhandig gefotografeerde bloemen maar dan zo geplaatst dat er een silhouet ontstaat.

De Mixed-Media kunstwerken zijn expressieve collages waarin alles kan gebeuren. Een combinatie van texturen, grafische lagen, gevonden elementen en fotografie. …alles in de mix.

Kunstwerken van Teis Albers

Kunst: Bouquet XXIII van kunstenaar Teis Albers
Teis Albers

Bouquet XXIII

100 x 100 cm (hxb) Fotografie € 2450 Alleen verkoop
Kunst: Bouquet XXV van kunstenaar Teis Albers
Teis Albers

Bouquet XXV

100 x 100 cm (hxb) Fotografie € 2450 Alleen verkoop
Kunst: Bouquet XXIV van kunstenaar Teis Albers
Teis Albers

Bouquet XXIV

150 x 100 cm (hxb) Fotografie € 3000 Alleen verkoop
Kunst: Bouquet IV A.P. (artist proof) van kunstenaar Teis Albers
Teis Albers

Bouquet IV A.P. (artist proof)

100 x 100 cm (hxb) Fotografie € 2450 Alleen verkoop

Openingstijden

Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Maandag op afspraak
Dinsdag op afspraak
Woensdag gesloten

Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
(gesloten van 1 december t/m 6 december 2020 i.v.m. verbouwing)

Contact

0348 – 748 115
info@sillegallery.com

Van harte welkom in onze galerie in Oudewater. U hoeft i.v.m. Corona vooraf geen afspraak te maken, de galerie is ruim van opzet. Wilt u liever een afspraak maken voor een exclusief bezoek? Neem dan gerust contact op.

Route