fbpx

Bedrijfsprofiel Galerie / oprichter Tamara Sille

Sille Gallery is een bedrijf van oprichter Tamara Sille. Met een online galerie en een zeer grote galerie in Oudewater. Particulieren, bedrijven en instellingen kunnen terecht voor hedendaagse kunst van voornamelijk Nederlandse bodem. Voor zowel aankoop als verhuur van kunst, een opdracht of vrijblijvend kunstadvies.

Studie

Tamara Sille geboren in 1979, opgegroeid in Oudewater. Ze studeerde af in 2003 aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam in het vakgebied Beeldende Kunst & Vormgeving. In 2007 is zij een online galerie begonnen. Dit groeide uit tot een groot platform. Als gevolg hiervan heeft ze in 2011, naast de online collectie, een grote galerie in Oudewater geopend. Sille is galeriehouder, kunstadviseur en vertegenwoordigt ruim 80 beeldend kunstenaars uit Nederland.

Galerie

Sille Gallery is een gevestigde galerie in de kunstwereld en zet zich in voor de hedendaagse Nederlandse kunst. Aan zowel gerenommeerde als opkomende kunstenaars wordt een podium geboden. De kunstcollectie wordt zorgvuldig samengesteld door Tamara Sille.

Het ontdekken van talent in combinatie met vooraanstaande kunstenaars zorgt voor een inspirerende collectie met een eigentijds en vernieuwend karakter. Geen traditionele taferelen maar er is ruimte voor verwondering in de abstracte en figuratieve kunst.

Sille Gallery in Oudewater met kunsttentoonstelling spiegel

Locatie

Naast veel succesvolle exposities & evenementen leent de galerie zich ook uitstekend voor bijeenkomsten en charity. De galerie is onderdeel van Verzamelgebouw Vesting kleine Gracht hetgeen Tamara Sille exploiteert. De galerie van 450m2 is het middelpunt van diverse bedrijfjes en praktijkruimtes. Deze huurders gebruiken de galerie ook als luxe wachtruimte.

Sille Select

Omdat het aanbod van onze Nederlandse kunstenaars groot en uitlopend is, is er werk te vinden dat past in allerlei stijlen interieurs. Van ingetogen doch krachtige fotografieportretten van Jenny Boot tot de florissante en veelkleurige werken van Hans Withoos die vanuit de fotografie een cross-over maakt met een voorvader die landschappen schilderde. Wie van modern houdt, moet ook zeker kijken naar de abstracte sculpturen in keramiek van Liliane Demeester, het exceptionele lijnenspel in olieverf van Martin Copier of de strakke, moderne wandobjecten, soms met ledverlichting van Geeske van de Molengraft.

Komt er op de site veel op u af? Begin eens met de ‘Sille Select’ om te proeven aan het aanbod.

Tamara Sille

Born 1979

  • Afgestudeerd in 2003 Willem de Kooning Academy te Rotterdam (NL)
    Lecturer Visual Arts & Design.
  • Tamara Sille Sille zet zich vooral in voor kunst van Nederlandse bodem. Lees meer over Support Dutch ART