fbpx

Bedrijfsprofiel Galerie / oprichter Tamara Sille

Sille Gallery is een bedrijf van oprichter Tamara Sille. Met een online galerie en een zeer grote galerie in Oudewater. Particulieren, bedrijven en instellingen kunnen terecht voor hedendaagse kunst van voornamelijk Nederlandse bodem. Voor zowel aankoop als verhuur van kunst, een opdracht of vrijblijvend kunstadvies.

Studie

Tamara Sille geboren in 1979, opgegroeid in Oudewater. Ze studeerde af in 2003 aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam in het vakgebied Beeldende Kunst & Vormgeving. In 2007 is zij een online galerie begonnen. Dit groeide uit tot een groot platvorm. Als gevolg hiervan heeft ze in 2011, naast de online collectie, een grote galerie in Oudewater geopend. Sille is galeriehouder, kunstadviseur en bemiddelt voor meer dan 250 kunstenaars.

Galerie

Sille Gallery is nu een gevestigde galerie in de kunstwereld en zet zich in voor de hedendaagse Nederlandse kunst. Aan zowel gerenommeerde als opkomende kunstenaars wordt een podium geboden.
De kunstcollectie wordt zorgvuldig samengesteld door Tamara Sille.

Het ontdekken van talent in combinatie met vooraanstaande kunstenaars zorgt voor een inspirerende collectie. Deze beheersen een eigentijds en vernieuwend karakter. Geen traditionele taferelen maar er is ruimte voor verwondering in de abstracte en figuratieve kunst.

Sille Gallery in Oudewater met kunsttentoonstelling spiegel

Locatie

Naast veel succesvolle exposities & evenementen leent de galerie zich ook uitstekend voor bijeenkomsten en charity. De galerie is onderdeel van Verzamelgebouw Vesting kleineGRACHT hetgeen Tamara Sille exploiteert. De galerie van 400m2 is het middelpunt van diverse bedrijfjes en praktijkruimtes. Deze huurders gebruiken de galerie ook als luxe wachtruimte.

Sille Gallery zet zich vooral in voor kunst van Nederlandse bodem. Lees meer over Support Dutch ART

Mis het niet!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang uitnodigingen van onze vernissages, lopende tentoonstellingen, evenementen en voor toegangskaarten van kunstbeurzen.

Tamara Sille

Born 1979

  • Graduated 2001 Willem de Kooning Academy in Rotterdam (NL)
    Lecturer Visual Arts & Design.