fbpx

Oudewater mooiste stadje van ’t Groene Hart

Sille Gallery ligt op loopafstand van de markt aan de rand van het karakteristieke Oudewater.

Het stadje ligt midden in het Groene Hart en maakt het bezoek aan de galerie meer dan de moeite waard. Oudewater heeft een bruisend en gezellig centrum van historie, cultuur en recreatie. U vindt er prachtige monumentale pandjes, schitterende geveltjes, sfeervolle straatjes met grachten en een intiem en gezellig marktplein voor een hapje en een drankje.

stad Oudewater bezoeken in combinatie met galerie Sille

Historie

Oudewater is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De plaats verkreeg stadsrechten in 1265 en is daarmee de oudste stad in het Groene Hart. Het stadje heeft ruim 300 historische panden, 97 gemeentelijke monumenten en 127 rijksmonumenten en heeft daarmee de hoogste monumenten-dichtheid van Nederland. De stad is internationaal bekend vanwege de ‘Heksenwaag’ (1545) en rijk geworden door de touw-industrie, wat de inwoners ook de bijnaam ‘Geelbuiken’ heeft opgeleverd. De gemeente Oudewater ligt middenin het Groene Hart. De omgeving kenmerkt zich door lintbebouwing met een grote rol voor veeteelt. De meeste bebouwing van de kern ligt als een krans rond het historische centrum ten noorden van de Hollandse IJssel. Het deel van de gemeente ten zuiden van deze rivier ligt in de Lopikerwaard.

Route

Oudewater ligt zeer centraal tussen de vier grote steden. Met de auto vanaf Utrecht, Gouda, Den Haag, Rotterdam of Amsterdam bent u er in minder dan 45 minuten. Als u vanaf de A12, afrit 13 neemt, is dit de snelste en kortste route. Binnen 9 minuten vanaf de snelweg bereikt u de galerie!

Sille Gallery is een toonaangevende galerie binnen de hedendaagse kunstwereld. Het maakt Oudewater extra bijzonder met deze grote kunstgalerie. Vanuit heel Nederland weet men de galerie te vinden en ze combineren dit vaak met een bezoek aan het centrum.

Wandel rond in onze galerie via de virtuele TourDash.

Bekijk de online kunstcollectie met schilderijen, fotografie en sculpturen.

Lunchen of dineren in Oudewater?

Breng een bezoek aan de diverse restaurants.