fbpx

Glaskunst van Nederlandse Kunstenaars

Glas Leeft!

Sille Gallery heeft een gevarieerd aanbod van hedendaagse glaskunst. De Nederlandse kunstenaars maken unieke glassculpturen op de meest ambachtelijke wijze. De glasfusion en het glasblazen wordt uitgevoerd door kunstenaars van de academie en opleiding uit glasateliers.

Onze collectie bestaat uit diverse wandsculpturen, figuratieve en abstracte glasobjecten. Laat u inspireren door ons veelzijdige assortiment.

Bekijk hier onze collectie glaskunst op onze website.

glaskunst vaas glasobject kunstenaar

Glasobject Fons Uytdehaag bij Sille Gallery

De ambacht van glaskunst

De kunstwerken worden volledig met de hand vervaardigd. Glaskunst is een authentiek ambachtelijk vakwerk. Het materiaal is een  natuurproduct. De grondstoffen bestaan uit zand, kalk en soda. Op een hoge temperatuur, van maar liefst 1400º worden deze grondstoffen verhit en vermengd. Ook de verhouding, waarin deze grondstoffen worden gebruikt, speelt bij het maken van glassculpturen een cruciale rol. Om het glas van kleur te voorzien maakt de glasblazer gebruik van verschillende metaaloxiden. Elke afzonderlijke metaaloxide zorgt ervoor dat het glas een andere kleur krijgt. Speciale kleuren ontstaan door metaaloxides met elkaar te combineren.

Zie een aantal voorbeelden van onze glaskunstenaars hieronder.

Kunst: Schaal serie Pebbles “Opaque” van kunstenaar Angenelle Thijssen

Angenelle
Thijssen

glass art and paintings
Kunst: Miss Kiss I van kunstenaar Sjaak Smetsers

Sjaak
Smetsers

figurative glass art and bronze
Kunst: Lapis Mystery van kunstenaar Jeroen van de  Brug

Jeroen
van de Brug

abstract glass art
Kunst: Human Rights van kunstenaar Mari Meszaros

Mari
Meszaros

figurative glass art
Kunst: madame Coco van kunstenaar Janine C. Schimkat

Janine
C. Schimkat

glass art objects

Bezoek onze galerie voor bijzondere glasobjecten

Heeft u interesse om de kunstwerken van glas te bewonderen hier in de galerie? Maak dan online een reservering bij uw favoriete kunstwerk(en), dan zorgen wij dat het op de juiste wijze voor u gepresenteerd wordt.