fbpx

Textielkunst

Kunst van textiel

 

Sille Gallery is een kunstgalerij die gespecialiseerd is in hedendaagse kunst, waaronder ook textielkunst. Textiel art is een vorm van beeldende kunst waarbij textielmaterialen worden gebruikt om creatieve expressie te uiten. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals wandtapijten, wandkleden, textielsculpturen, textielcollages en textielinstallaties.

Hedendaagse textielkunst wordt steeds meer erkend als volwaardige kunstvorm en heeft de aandacht getrokken van verzamelaars over de hele wereld. Wat deze kunstvorm zo bijzonder maakt, is de combinatie van traditionele ambachtelijke technieken met moderne conceptuele ideeën. Textielkunst is een eeuwenoude kunstvorm die al sinds het begin der tijden wordt beoefend. Echter, de laatste decennia heeft deze kunstdiscipline een ware transformatie ondergaan. Hedendaagse textielkunstenaars maken gebruik van innovatieve technieken en materialen om unieke en expressieve werken te creëren. Bovendien zijn hedendaagse textielkunstwerken vaak unieke stukken of gelimiteerde oplages, wat de exclusiviteit en waarde ervan verhoogt. Als kunstkoper investeer je niet alleen in een prachtig kunstwerk, maar ook in een stukje geschiedenis en cultureel erfgoed.

Waar traditionele textielkunst zich voornamelijk richtte op functionele objecten zoals kleding en tapijten, gaat hedendaagse textielkunst verder dan dat. Je kunt er dan ook verschillende richtingen mee op gaan. Onze kunstenaars experimenteren met verschillende materialen zoals draad, wol, garen, stoffen en zelfs gerecyclede materialen om driedimensionale textielobjecten, geweven en gevilte wandkleden, portretten op tapijt en schilderijen van wol en zijden te maken.

Kortom, Sille Gallery is een geweldige plek om textielkunst te ontdekken en te waarderen. Het biedt een unieke kijk op kunst en creativiteit. Werken met textiel in de kunst is een kunstvorm die zowel visueel aantrekkelijk en uitdagend kan zijn maar ook akoestisch een ruimte kan verbeteren. Kunstwerken van textiel zijn geluidsabsorberend en verbeteren de akoestiek door de galm in een ruimte te verminderen.

Kunst: Sylvain van kunstenaar Irene van Vliet

Irene
van Vliet

textile weave technique
Kunst: at least I tried van kunstenaar Henrique van Putten

Henrique
van Putten

textile art sculptures
Kunst: When will I see You again van kunstenaar Marian Verdonk

Marian
Verdonk

textile art tapestry
Kunst: Road without borders van kunstenaar Ketlin van Esschoten

Ketlin
van Esschoten

abstract mixed media
Kunst: Portrait on a carpet(XXXL) van kunstenaar Jacqueline Klein-Breteler

Jacqueline
Klein-Breteler

vulnerability oil paintings

TextielMuseum

 

Naast individuele textielkunstenaars zijn er ook museums die activiteiten en kunstwerken presenteren  zoals het “TextielMuseum” in Tilburg die textielkunst op een professionele wijze promoten. Een aantal van de wandkleden van Irene van Vliet uit onze collectie zijn vervaardigd in dit beroemde TextielMusem. Dit museum omvat diverse activiteiten met verschillende achtergronden en stijlen in textiel, waar ze de passie tonen voor het werken met dit creatieve materiaal.

In onze collectie hebben we een aantal unieke en intrigerende kunstenaars verzameld. Elke kunstenaar vertelt zijn eigen verhaal en laat de vaardigheid en creativiteit van de textielkunstwerken zien. Zijn er vragen omtrent onze textielkunstenaars? Neem contact op.