fbpx

Hedendaagse en moderne kunst, wat is het verschil?

Zoekt u hedendaagse of moderne kunst?

Er is soms verwarring over hedendaagse- of moderne kunst. Hedendaagse kunst is alle beeldende kunst die “nu” gemaakt wordt. Deze worden tentoongesteld in voornamelijk musea en kunstgalerieën. In de kunstbeschouwing wordt de recente kunst vanaf de jaren zestig meestal hedendaagse kunst of actuele kunst genoemd. Eerdere uitingen van kunst van de 20e eeuw krijgen in de kunstgeschiedenis meestal de naam “moderne kunst“. Maar de scheidslijn is niet absoluut en sommige kunstenaars vallen in beide categorieën.

Bij Sille Gallery treft u hedendaagse kunst aan van kunstenaars die nu actief zijn. We hebben een uitgebreide kunstcollectie: schilderijen, fotografie en sculpturen. Diverse kunstwerken uit de collectie zijn zowel voor huur als koop beschikbaar. We presenteren online en in de galerie voornamelijk Nederlands talent. Op onze website kunt u gemakkelijk en overzichtelijk zoeken in onze kunstcollectie. U kunt sorteren op techniek, stijl, onderwerp, afmeting, prijs en kleur.

Kunst: Moeder & Dochter van kunstenaar Geeske van de Molengraft

Geeske
van de Molengraft

light wall objects
Kunst: Kalkaua Pacific van kunstenaar Rinus Hofman

Rinus
Hofman

layered oil paintings
Kunst: Stinker 9 van kunstenaar Saskia Hoeboer

Saskia
Hoeboer

small art handmade
Kunst: LE 17 van kunstenaar Jan van Lokhorst

Jan
van Lokhorst

figurative and abstract oil paintings
Kunst: Descent van kunstenaar Jenny Boot

Jenny
Boot

fine art photography
Kunst: Oyster Queen at Goese Sas van kunstenaar Hans Withoos

Hans
Withoos

fine art photography
Kunst: Tres Piedras Cortenstaal van kunstenaar Angelo Moyano

Angelo
Moyano

sculptures in various materials
Kunst: Mossel (dark L) van kunstenaar Jolanda Drukker Murray

Jolanda
Drukker Murray

abstract pigment ceramics
Kunst: Abstract landschap 2305 van kunstenaar Marly Freij(vergezichten)

Marly
Freij(vergezichten)

abstract landscape paintings

Een kunstwerk in opdracht laten maken

Spreekt de kunst van een bepaalde kunstenaar u erg aan maar is er momenteel geen passend kunstwerk beschikbaar? Kunstenaars werken ook in opdracht. Er wordt dan goed naar uw wensen geluisterd, zodat de kunstenaar in zijn eigen stijl een nieuw en uniek schilderij of sculptuur kan vervaardigen. Dit is altijd vrijblijvend omdat het eindresultaat niet vaststaat. Vraag naar de mogelijkheden.

hedendaagse moderne kunstgalerie

Bent u op zoek naar kunst maar weet u niet goed wat de mogelijkheden zijn? Sille Gallery geeft gratis kunstadvies. Kunstadviseur Tamara Sille kan u bijvoorbeeld ook diverse schilderijen of sculpturen op locatie laten zien. Het aftasten van uw smaak in combinatie met stijl, kleur en formaat kan voor u een uitkomst zijn.

Hedendaagse kunst in onze galerie

Vragen of interesse in het kunstadvies? We gaan graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen. Bezoek onze galerie of neem contact op met Tamara Sille

+31 348 748 115