fbpx
vrijdag, 19 augustus 2022

Hedendaagse kunstfotografie in beeld

De uitspraak “You don’t take a photograph, you make it” is er eentje van Ansel Adams, een van de invloedrijkste fotografen van de twintigste eeuw. De kunstfotografen van Sille brengen deze woorden perfect tot leven. Bij Sille Gallery zijn we trots op onze kunstenaars in het specialisme fotografie.

Kunstfotografie is niet meer weg te denken in de kunstwereld en ook in onze collectie goed vertegenwoordigd.

Hans WithoosFotografie van Hans Withoos

Best Winnar

Fotograaf Hans Withoos heeft na zijn daverende tentoonstelling Ander licht op Withoos – Drie generaties Withoos in Museum Flehite in Amersfoort ook een korte film uitgebracht: The world of Withoos. In deze experimentele surrealistische film van 12 minuten komen de sets van zijn  fotografie tot leven. We kruipen in de gedachten van Withoos en voeren mee door zijn wereld waarin de mensen en natuur in vroeger en heden samenkomen, zich manifesteren en je meenemen in een korte overweldigende reis.

Met deze film was Withoos deze zomer van 2023 winnaar Best editing en Best short film in Rome op het X world short film festival. En op het Style international Fashion Film Festival in Los Angeles was hij winnaar Best experimental film. 
https://www.wildsound.ca/videos/the-world-of-withoos-review

Kunstenaars als Coach en Jury

In het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje waren de fotografen Monique Roodenburg en Barend Houtsmuller jurylid en coach.

Met het thema naakt en art fotografie, onder leiding van Houtsmuller, moesten de kandidaten zich verdiepen in artistieke naaktfotografie. Het fotograferen van een naaktmodel is sinds mensenheugenis een van de meest interessante onderwerpen.

Houtsmuller vertrok op zijn 25e naar de Verenigde Staten en Venetië en ging daar in de leer bij bekende fotografen zoals Ansal Adams. Zijn analoge vintage foto’s worden geveild bij o.a. Christie’s Amsterdam maar zijn ook via onze galerie verkrijgbaar net als zijn hedendaagse fotografie.

Barend Houtsmuller fotografie         Barend Houtsmuller fotografie draai

Monique Roodenburg gaf in het televisieprogramma als coach o.a. begeleiding in het thema ‘What the F*ck’. Hierin moesten de deelnemers een foto maken die de kijker verbaast en waarvan de kijker zich afvraagt waar men in hemelsnaam naar zit te kijken. WTF?

Echt iets van deze tijd alhoewel dit soort foto’s en zelfs schilderijen natuurlijk altijd al gemaakt zijn maar de term is echt van nu.

Eigenlijk tonen dit soort foto’s het surrealisme in moderne vorm. Dit zie je goed in het werk van Roodenburg. Zij streeft in haar werk ernaar om de kijker even naar een andere realiteit mee te nemen.
Kunstwerken uit haar collectie zijn te zien op onze website en in onze galerie in Oudewater.

Monique Roodenburg fotografie Single rose          Monique Roodenburg Explode foto

 

FINALIST!

Origin van Jenny Boot is gekozen tot een van de 25 fotografie Award Finalisten van de Beautiful Bizarre Art Prize 2022! Jenny Boot is een van onze top fotografen met internationale faam. Stemmen kan vanaf 26 augustus. Volg het op onze socials.

 

PUBLICATIES

Onlangs verscheen in het bekende Pf fotografie magazine een interview met Kaat Stieber bekend om haar modern surrealistische fotografie die ze moeiteloos vermengt met kunst uit de Nederlandse renaissance. En een interview met Dindi van der Hoek over haar zeer onderscheidende onderwater fotografie.

 

Hans Withoos Still life in WhiteStill life in White van Hans Withoos


Hedendaagse kunstfotografie in beeldTerug naar overzicht
Deel bericht
Hedendaagse kunstfotografie in beeld Sfeer Hedendaagse kunstfotografie in beeld Sfeer Hedendaagse kunstfotografie in beeld Sfeer Hedendaagse kunstfotografie in beeld Sfeer Hedendaagse kunstfotografie in beeld Sfeer Hedendaagse kunstfotografie in beeld

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak
1 t/m 9 augustus gesloten

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater