fbpx
zaterdag, 09 juli 2016

Sille met pittige expositie in het AD

Eigenaresse Tamara Sille van de gelijknamige galerie in Oudewater bij een schilderij van Jacques Tange
© fotografie Sandra Zeilstra

‘Combinatie kunst en culinair bleek een leuke formule.’

ZOMEREXPODe rode peper staat centraal bij Galerie Sille in Oudewater. Kunstenaars gingen maanden geleden al aan de slag met het thema. De aftrap van de zomerexpositie is compleet in stijl.

Het draait allemaal om de kunst, maar de opening van de nieuwe expositie bij Galerie Sille is zaterdag een compleet evenement. Er is muziek, een flink terras en er worden ter plekke pittige hapjes bereid. Eigenaresse Tamara Sille (36) pakt flink uit. De voorbereidingen begonnen meer dan een halfjaar geleden. Kunstenaars uit het hele land werden aangeschreven, lokale artiesten opgetrommeld en de cateraar ging aan de slag met een passend menu.

Het idee voor de thema-expositie ontstond na het succes van vorig jaar. “De Tour de France kwam pal langs de galerie. We besloten een expositie te maken rondom het thema wielrennen. Niet alleen schilderijen van fietsen en foto’s van wielrenners, maar ook hedendaagse, serieuze kunst. Buiten zetten we een terras neer, in Franse stijl.”

Het werd een succes. De positieve reacties stroomden binnen en ook het publiek dat anders de galerie voorbij zou lopen, stapte door het toegankelijke thema en de ontspannen sfeer over de drempel. “De combinatie van kunst en culinair bleek een leuke formule, die we jaarlijks terug willen laten komen, steeds met een ander thema.”

Voor deze zomer werd de rode peper gekozen. “Het is wel een dingetje, die peper. Het is klein maar doet wat. Bovendien kun je het als inspiratiebron op diverse manieren gebruiken in de kunst. De link met eten, drinken en muziek is snel gelegd.”

……………Lees het gehele artikel van Else Franken uit het AD Groene Hart van 30 juni 2016

 

 


Sille met pittige expositie in het ADTerug naar overzicht
Deel bericht
Sille met pittige expositie in het AD

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak

Gesloten op Koningsdag

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater