fbpx
woensdag, 25 september 2013

Expositie thema: Orde in de Chaos

Speciaal weekend 1, 2 & 3 november 2013

Galerie Sille stort zich op het thema Orde in de Chaos en laat uiteenlopend werk zien van een groot aantal interessante kunstenaars. In het werk van Hans Klaui dreig je naar beneden te vallen. Draaikolken van vorm en kleur met driedimensionaal perspectief laten de ruimte roteren. Fotografische werken van Ferial Kheradpicheh laten gevlochten structuren zien die chaotisch overkomen en tegelijkertijd vakje voor vakje zijn geordend. Bijzonder is het werk van Alida Verheij die uit 13 afzonderlijke schilderijen een nieuw werk heeft gecreëerd waarin een zwierige figuur neerkijkt op de chaos van het leven. Robert Pennenkamp is een creatieve geest uit Amsterdam die waanzinnige projecten en interactieve installaties maakt. In de tentoonstelling exposeert hij objecten en schilderijen die perfect in het thema passen.

 

Orde en chaos zien we ook terug in de landschappelijke werken van gestapelde olieverflagen van Els Vegter. Binnen de verfstructuren is ruimte voor onvoorspelbaarheid, toeval en chaos. In de mixed media schilderijen van Wouter van Donselaar smelt het thema samen in vorm en kleur. Een feest van kleur zijn de geschilderde huisjes van Ylil met vakjes, lijnen, streepjes en driehoekjes. De schilderijen en schouwspelen van Mark Veliscek verraden zijn bouwkundige achtergrond. Geometrisch lijnenspel wisselt hij af met speelse vormen. Naast schilderijen en beelden zijn er ook glasobjecten te zien op de tentoonstelling.

De gerenommeerde glaskunstenaar Louis La Rooy exposeert met zijn welbekende Streamers, Flags en nieuwe Happy Glassculptures. Yvonne Zomerdijk brengt met haar kleurrijke grote werk de kijker in een wereld vol vogels omringt door figuren en landschappen. Tamara Sille heeft een chaotische zwevende installatie van hout gemaakt bij de entree van de galerie. Koppen van keramiek van het Oudewaters Kleicollectief balanceren op ingenieuze wijze  op de houten constructie. Er is ook ruimte voor veel nieuwe kunstenaars.

De feestelijke opening van Orde in de Chaos is vrijdag 1 november rond 20.00 uur. Zaterdag 2 en zondag 3 november is de galerie ook geopend. Het hele weekend heeft een feestelijk tintje met muziek en proeverij. De tentoonstelling is prima te combineren met een bezoek aan het karakteristieke stadje Oudewater.

Vrijdagavond 1 november vanaf 19:30
Zaterdag 2 november van 10:00 – 16:00
Zondag 3 november van 10:00 – 17:00


Expositie thema: Orde in de ChaosTerug naar overzicht
Deel bericht
Expositie thema: Orde in de Chaos Sfeer Expositie thema: Orde in de Chaos Sfeer Expositie thema: Orde in de Chaos

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak
8 & 9 juni openingsweekend Zomerexpositie Dé Kleur
Zaterdag 8 juni tot 21:00
Zondag 9 juni 12:00 – 17:00

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater