fbpx
donderdag, 19 september 2024

Suiker & De Groot in DUO tentoonstelling okt 2024

Najaar 2024

Sille Gallery presenteert dit najaar een nieuwe DUO tentoonstelling. Twee unieke kunstenaars Suus Suiker en Marthijn de Groot brengen hun werelden samen. De Groot staat voor een expressieve en krachtige beeldtaal waarin twee uitersten worden verenigd. Suiker daarentegen creëert dromerige, gelaagde landschappen waarin natuur, kleur en abstractie samenkomen tot een harmonieuze symbiose van techniek en gevoel. 

Opening zondag 20 oktober 2024

De feestelijke opening vindt plaats op zondag 20 oktober. De galerie is die dag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Om 14:00 uur heffen we gezamenlijk het glas en beide kunstenaars zullen aanwezig zijn.  Iedereen is van harte welkom!

Preview vrijdag 18 oktober

Vanwege de verwachte drukte van deze bijzondere tentoonstelling is er op vrijdagavond 18 oktober een preview georganiseerd. Deze speciale avond begint om 19:30 uur. Er is een intiem optreden achter de vleugel door Marthijn de Groot, met de bijzondere art performance: ‘Chorus Imaginatio’. Tijdens de avond wordt de special edition ‘Pura Natura’ van Suus Suiker verloot. Het betreft een klein kunstwerk van bijenwas en haar onlangs uitgekomen boek in een handgemaakte bewaarbox t.w.v. € 250,-. U dient zich aan te melden voor deze avond in verband met de catering en het beperkte aantal beschikbare plaatsen. We hopen u in de galerie te zien voor een onvergetelijke ervaring! (VOLGEBOEKT)

Preview zaterdag 19 oktober

De preview op vrijdagavond 18 oktober is volgeboekt, maar de galerie is ook geopend op zaterdag 19 oktober. Als u de collectie in alle rust wilt bekijken, bent u van harte welkom op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

U kunt alvast een online voorproefje nemen, hoewel er nog enkele nieuwe kunstwerken toegevoegd zullen worden. Wilt u die dag persoonlijk kennismaken met Marthijn de Groot? Hij is op afspraak aanwezig. Stuur een e-mail naar tamara@sillegallery.com om een afspraak te maken.

Marthijn de Groot

Marthijn de Groot, schilder, tekenaar, keramist & pianist manoeuvreerde zich vanuit de schaduw als een koorddanser naar het licht, wat tot uiting komt in zijn expressionistische stijl. Kunst maken is voor hem een spontane actie waarin hij gedachten, ervaringen en vroegere tekeningen integreert. Hij maakt lyrisch-abstracte composities waarbij de expressieve kleurstellingen en een bijna theatrale dynamiek kenmerkend zijn voor zijn werken. Hoe tweedimensionaal het doek ook is, de kunstenaar weet een levendig spektakel te creëren. De toeschouwer duikt in een wereld waarin hij kan verdwalen. Met figuratieve elementen zoals wezens die half mens, half dier zijn en andere mythische figuren is schilderen voor hem een spontane en intuïtieve actie.

Maar er gebeurt meer dan alleen schilderen. Met handgeschreven scripts, voormalige (kinder)tekeningen en zelfs patronen met stiksels vanonder de naaimachine maakt hij zijn creaties lyrisch-abstract, sterk en flamboyant. De Groot is multidisciplinair, ook als keramist is hij werkzaam, zijn ideeën en tekeningen maakt hij driedimensionaal tot levendige sculpturen. 

Suus Suiker

Suus Suiker maakte aanvankelijk vooral (magisch) realistische schilderkunst totdat haar aandacht steeds meer werd getrokken naar de natuur en het landschappelijke. In de ongerepte pracht van de natuur schuilt een eindeloze bron voor deze kunstenaar. Zij vindt daar een schat aan beelden, kleuren, geluiden en sensaties die de verbeelding prikkelen en creativiteit voeden. Ieder kunstwerk is een uniek tafereel met natuurlijke, realistische elementen die met kleur en abstractie het werk in balans houden. Haar werk, veelal op paneel, groeit steeds meer uit tot een hedendaagse vorm van impressionisme in een gemengde techniek: papier, olieverf, krijt, inkt en bijenwas soms gecombineerd met digitale of soms fotografische technieken.

De serie ‘Symbiose’ verwijst naar elementen in de natuur die met elkaar samenleven. In haar schilderijen zoekt Suus verdieping in de combinatie van technieken en het schilderen met bijenwas in florale thema’s, refererend aan het hedendaagse impressionisme. Haar werk is krachtig en sterk en toont tegelijkertijd kwetsbaarheid waarin mensen zichzelf kunnen verliezen maar ook terugvinden.

Dit jaar verscheen haar boek Pura Natura – Symbiosis in encaustic. Een schitterend kunstboek van Suus Suiker en haar ‘Symbiose’ kunstwerken in bijenwas. Hardcover – 176 pagina’s full color. Gesigneerd bij Sille Gallery verkrijgbaar.

Van beide kunstenaars komt er binnenkort veel nieuwe kunst beschikbaar, die binnenkort op onze website te zien zal zijn en natuurlijk ook deel uitmaakt van de DUO-tentoonstelling. Deze tentoonstelling is vrij te bezoeken van 19 oktober tot en met 28 december 2024.


Suiker & De Groot in DUO tentoonstelling okt 2024Terug naar overzicht
Deel bericht
Suiker & De Groot in DUO tentoonstelling okt 2024 Sfeer Suiker & De Groot in DUO tentoonstelling okt 2024 Sfeer Suiker & De Groot in DUO tentoonstelling okt 2024

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Adres