Biografie

Tekenen en schilderen was mijn hele leven al mijn ding. Het kon niet anders gaan dan dat ik me in 1979 bij de kunstacademie in Breda aanmeldde om er een opleiding te gaan volgen tot professioneel kunstenaar. Maar in die tijd was abstractie verheven tot het enige ware en werd mij verteld dat ik niet op realisme af kon studeren. Men wilde geen ‘nieuwe Rembrandjes’ voortbrengen. Dat was dan ook de directe reden waarom ik de academie verliet en me geheel zelfstandig stortte op mijn carrière als schilder.

Mijn grote voorbeelden waren Laurence Alma Tadema, John Singer Sargent en natuurlijk de Hollandse meesters van het magisch realisme, zoals, Carel Willink, Pyke Koch, Dik Ket, Joop Moesman, etc. Maar ik diende vooral Roeland van der Kley te worden en daarom begon ik mijn eigen thema’s, techniek en vorm te ontwikkelen. Zelf noem ik het ‘Theater op doek’, of gewoon ‘hedendaags realisme’.

Ik schilder bij voorkeur dromen. Dat noem ik ‘Dreamscapes’ Het zijn voorstellingen die alleen in dromen voor kunnen komen. Daarnaast hou ik me ook graag bezig met stilleven, landschap en portret. Maar Dreamscapes maken, zoals de Ballunatics serie, is echt mijn ding.

Roeland van der Kley

Kunstwerken van Roeland van der Kley

Verkocht Kunst: Ballunatics 7 van kunstenaar Roeland van der Kley
Roeland van der Kley

Ballunatics 7

100 x 160 cm (hxb) Schilderkunst Verkocht
Kunst: Mirrors van kunstenaar Roeland van der Kley
Roeland van der Kley

Mirrors

60 x 60 cm (hxb) Schilderkunst € 1800 Huur € 40,- Uitleen en verkoop
Verkocht Kunst: Streepjescode van kunstenaar Roeland van der Kley
Roeland van der Kley

Streepjescode

80 x 80 cm (hxb) Schilderkunst Verkocht
Verkocht Kunst: Mathilde Blanc Sec van kunstenaar Roeland van der Kley
Roeland van der Kley

Mathilde Blanc Sec

75 x 50 cm (hxb) Schilderkunst Verkocht
Verkocht Kunst: Toverschoentjes van kunstenaar Roeland van der Kley
Roeland van der Kley

Toverschoentjes

30 x 24 cm (hxb) Schilderkunst Verkocht
Verkocht Kunst: Skywalk van kunstenaar Roeland van der Kley
Roeland van der Kley

Skywalk

85 x 60 cm (hxb) Schilderkunst Verkocht

Openingstijden

Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Kunstgalerie 7 dagen per week
(deels op afspraak)

Zonder afspraak:
Donderdag en vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
(Donderdag 13 mei 12:00 – 17:00
Hemelvaartsdag)

U kunt ook een kunstwerk reserveren, ophalen of laten bezorgen. Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen!

Contact

Ook in deze tijden iedere dag bereikbaar!

Bezoek onze (virtuele) galerie

0348 – 748 115
info@sillegallery.com

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater