Anouk van Tetering

Kunstenares Anouk van Tetering fotografeert met grote nieuwsgierigheid de details en geheimen van kleine en onzichtbare dingen om ons heen die wij niet meer opmerken in een snelle maatschappij.  Zoals in het tweeluik ‘hot’ & ‘salty’ (Zout en Peper) waarin ze de korrels peper en zout vergroot en inzoomt op de structuren van materiaal waar je niet vaak naar kijkt.

Of zie een foto vol strepen, lijnen, glans en abstracte vormen die een andere wereld lijken te tonen, maar het is ‘gewoon’ het deksel van een oude verfbus. Dat is wat Anouk van Tetering doet: de dagelijkse dingen van het leven op een bijzondere wijze laten zien. Het doet je verwonderen op het moment dat je hoort wat het is.

kunstwerk Anouk van Tetering
kunstwerk Anouk van Tetering

Er zijn veel details en geheimen verborgen voor onze ogen"

Anouk van Tetering
Bekijk collectie

Alledaagse momenten die vaak onopgemerkt voorbij gaan geeft Anouk een podium.

Andere wereld huist in details

In 2018 raakte haar carrière in een stroomversnelling na een expositie bij Art Miami. In 2019 exposeerde ze in vijf verschillende landen in steden als London, Parijs, Miami & New York. Ze laat kleine dingen in het leven een grote rol spelen in haar werk.

Anouk, een telg uit een kunstenaarsfamilie, is geboren in Den Haag en afgestudeerd aan de Amsterdamse Rietveld Academie, na ook tijd te hebben doorgebracht als uitwisselingsstudent aan de Londense Chelsea College of Arts.

“Even pauzeren om een kijkje te nemen om de schoonheid niet over het hoofd te zien is een kunst.  Als je in zou zoomen, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.’’

Anouk van Tetering