fbpx

Kunstenares Anoukart

Anouk van Tetering is ook wel bekend onder de naam Anoukart. Ze fotografeert met grote nieuwsgierigheid de details en geheimen van kleine en onzichtbare dingen om ons heen die wij niet meer opmerken in een snelle maatschappij.

Zoals in het tweeluik ‘hot’ & ‘salty’ (Zout en Peper) waarin ze de korrels peper en zout vergroot en inzoomt op de structuren van materiaal waar je niet vaak naar kijkt. Of zie een foto vol strepen, lijnen, glans en abstracte vormen die een andere wereld lijken te tonen, maar het is ‘gewoon’ het deksel van een oude verfbus.

Dat is wat Anouk van Tetering doet: de dagelijkse dingen van het leven op een bijzondere wijze laten zien. Het doet je verwonderen op het moment dat je hoort wat het is.

kunstwerk Kunstenares Anoukart
kunstwerk Kunstenares Anoukart

Er zijn veel details en geheimen verborgen voor onze ogen"

Kunstenares Anoukart
Bekijk collectie

Alledaagse momenten die vaak onopgemerkt voorbij gaan geeft Anouk een podium.

EEN ANDERE WERELD HUIST IN DETAILS

.

Carrière

In 2018 raakte haar carrière in een stroomversnelling na een expositie bij Art Miami. In 2019 exposeerde ze in vijf verschillende landen in steden als London, Parijs, Miami & New York. Ze laat kleine dingen in het leven een grote rol spelen in haar werk.

Anouk, een telg uit een kunstenaarsfamilie, is geboren in Den Haag en afgestudeerd aan de Amsterdamse Rietveld Academie, na ook tijd te hebben doorgebracht als uitwisselingsstudent aan de Londense Chelsea College of Arts.

 

“Even pauzeren om een kijkje te nemen om de schoonheid niet over het hoofd te zien is een kunst.  Als je in zou zoomen, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Alledaagse momenten die vaak onopgemerkt voorbij gaan geeft Anouk een podium. Zij zegt hierover: “Kleine dingen hebben hun eigen schoonheid die we gewoonweg niet meer opmerken. In dit tijdperk van snel, sneller, snelst is het gewoon magisch om even stil te staan en iets van dichtbij te observeren.”

Anouk van Tetering (Anoukart) 1975

Bekijk collectie