Fotografie van Jenny Boot

De fotografie van Jenny Boot levert ondoorgrondelijke, ongrijpbare beelden op die lang doorwerken en de kijker uitnodigen om te blijven kijken.

Teruggrijpend naar oude meesters, ontwikkelt Boot zich in een heel eigen stijl waarin ze bijzondere objecten toevoegt aan haar modellen. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld een dode zwaan. Of kleedt ze een model in verpakkingsmateriaal alsof het nooit anders is geweest. In haar werk sijpelt een boodschap door die overweldigend is, maar niet altijd in korte tijd zichtbaar is. Hoewel haar werk een ruwe kant heeft, blijft het altijd gracieus aanvoelen.

Jenny wordt internationaal vertegenwoordigd in Zweden, Rome, Londen en Miami. In Nederland is bij  Sille Gallery altijd een ruim overzicht van haar werk te zien.

kunstwerk Fotografie van Jenny Boot
kunstwerk Fotografie van Jenny Boot

Mijn werk kenmerkt zich door een gladde buitenkant met rauwe inhoud"

Fotografie van Jenny Boot
Bekijk collectie

Awards

international

Boot koos op haar 36e voor fotografie omdat dit haar, meer dan schilderen, de controle geeft om de beelden die ze in haar hoofd maakt sterk neer te zetten. Boot werd tijdens haar opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam, waar ze in 2012 afstudeerde, al door JFK magazine herkend als talentvol. In 2012 werd ze genomineerd als een van de 100 beste aanstormende talenten in Nederland.

Rise Art Prize “Artist of the year” (Finalist 2018)
Gerrit van Houten Art prize (Nominated 2017)
MIfa Moscow International Foto Award (Honorable Mention 2016)
Fine Art Photography Award (FAPA) (Nominated 2015)
Black & White Spider Awards (Honorable Mention 2015)
Life Framer “The Human Body” (Winner 2015)
8th International COLOR Fine Art Award (Nominated 2015)
Photography Masters Cup (Nominated (Fine Art and Nude Categories) 2014)
Photoshoot Award (Nominated 2014)
Members Choice Award PANL (Winner 2012)