fbpx

Kunst voor bedrijven

Waarom kunst in een bedrijf belangrijk is, spreekt uit gevoelens van klanten en medewerkers. Er komt steeds meer inzicht en onderzoek over hoe het menselijk brein de indrukken van kunst omzet in gevoelens. De hersenen zijn geneigd om alles om te zetten naar herkenbare beelden. Denk maar aan de figuren die mensen vaak in voorbij komende wolken weten te onderscheiden.

Wanneer een kunstenaar bijvoorbeeld een schets heeft gemaakt dan moeten de hersenen veel meer werk verrichten om het beeld te verwerken dan wanneer men naar een foto kijkt. De hersenen raken meer geprikkeld wanneer juist niet alles duidelijk is ingevuld.

Het is een belangrijke kwaliteit van kunst als het iets ongrijpbaars heeft en veel aan de verbeelding overlaat zodat het brein wordt gestimuleerd.

waarom kunst op kantoor en bedrijf

Waarom kunst en geen bedrijfsfoto’s?

Kunst zal een positieve uitstraling hebben op uw bezoekers en klanten. Het heeft een verbindend karakter, mensen raken snel met elkaar in gesprek over kunst, het daagt uit en zorgt voor spraakmakende conversaties. Ook uw medewerkers worden dus geprikkeld door de invloeden van kunst die weer positief zijn voor het brein en geven een inspirerend gevoel op het kantoor. Bedrijfsfoto’s zijn geen nieuwe prikkel en beïnvloeden niet ten positieve de werksfeer.

Support Dutch Art

Interesse in aanschaf of huur van kunst voor uw bedrijfspand?

Maak kennis met de diversiteit van de hedendaagse kunstenaars en ondersteun de Nederlandse kunst. Als u contact opneemt met kunstadviseur Tamara Sille voor een intake bij u op kantoor, komt ze persoonlijk bij u langs. Een voorstel is altijd vrijblijvend

Kunst in opdracht

Zoekt u iets specifieks? Sille begeleidt ook kunst in opdracht. Wij zoeken bij uw wensen de meest geschikte kunstenaar(s) en verzorgen het complete traject, van kunstadvies, ontwerpfase tot plaatsing.

Ophangsystemen

Sille Gallery is officieel dealer van  Stas en ArtiTeq ophangsystemen, maak gebruik van onze expertise.