fbpx
donderdag, 18 mei 2023

Even voorstellen, 4 nieuwe kunstenaars

De tijd vliegt, vanaf 8 juni starten we al weer met de Zomertentoonstelling. We zullen kunst presenteren van 35 kunstenaars en verwelkomen 4 nieuwe aanwinsten!
We stellen deze kunstenaars graag even aan jullie voor.

Carina Wagenaar

Grote medaillon kunstwerken van kunstenares Carina Wagenaar pronken straks in de nieuwe tentoonstelling. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. ‘‘Mijn werk gaat vooral over het uitdrukken van de identiteit van het moment. Tijdens mijn werkproces gebruik ik vormen en structuren, haal ze uit elkaar, gebruik fragmenten en transporteer ze naar een nieuwe context’. Deze monumentale medaillons zijn geïnspireerd door cameo’s, kant, relikwieën en symboliek.

Carina Wagenaar

Babette Degraeve

Argeloze speelsheid, onschuld en onbevangenheid zie je in de bronzen sculpturen van Babette Degraeve. Jongetjes met vleugels en honden die je ontroeren of laten glimlachen.

Soms zijn de beelden klein maar vaker groot tot zelfs zeer groot. Een bijzonder staaltje ambacht in het beeldhouwen en verwerken naar het zware brons. Geboren in Brugge maar afgestudeerd aan de Arnhemse Kunstacademie.

Noortje Haegens

Grote zeepbellen zweven door een dromerig landschap. Fotografie geeft Noortje Haegens de mogelijkheid te spelen met de werkelijkheid. Zeepbellen zijn eigenlijk een klassiek thema, vanaf de zestiende eeuw worden bellenblazende kinderen in de kunst afgebeeld om de vergankelijkheid te symboliseren. De bijna uit elkaar spattende zeepbel refereert hieraan: nu is het mooi, maar dat kan zomaar voorbij zijn. Noortje Haegens studeerde af aan de Kunstacademie van Breda.

Peter Leuhof

Wat is er te creëren met een…. houtsnipper? Of met een stukje touw? Peter Leuhof maakt er intrigerende, tijdloze en ritmische 3D composities mee. Geschaafde houtvlokken worden geverfd, gedroogd, op maat geknipt en vervolgens ritmisch geassembleerd. Zijn werkwijze raken de thema’s recycling, duurzaamheid en ecologisch bewustzijn.


Even voorstellen, 4 nieuwe kunstenaarsTerug naar overzicht
Deel bericht
Even voorstellen, 4 nieuwe kunstenaars Sfeer Even voorstellen, 4 nieuwe kunstenaars Sfeer Even voorstellen, 4 nieuwe kunstenaars

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak
8 & 9 juni openingsweekend Zomerexpositie Dé Kleur
Zaterdag 8 juni tot 21:00
Zondag 9 juni 12:00 – 17:00

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater