fbpx
zaterdag, 06 juli 2024

Zomerexpositie nog tot en met 31 augustus

Zomerexpositie 2024

De Zomerexpositie met als thema Dé Kleur is nu een aantal weken bezig. Kunstenaars met uiteenlopende achtergronden tonen hun kunstwerken, elk met hun unieke interpretatie van kleur. Kom langs om de tentoonstelling te bekijken. Het kan nog de hele zomer t/m 31 augustus 2024.

Onderstaand een kleine impressie van wat er zoal te zien is.

Dé Kleur

Thema Dé Kleur gaat het niet zomaar om een kleur of kleurrijk maar om de betekenis of achterliggende gedachte van de kunstenaar. Na maandenlange voorbereiding presenteren dit keer werk van 30 kunstenaars binnen dit thema. We tonen een breed scala aan verschillende stijlen en technieken. Er is van alles te zien, schilderkunst, sculpturen, fotografie en wandobjecten

Zo werkt Monique Roodenburg in haar fotografie met de symboliek van de kleur. In de serie ‘Water and bread’ nodigt de fotografe je uit om na te denken over de dynamiek tussen geven en nemen, verlangen en delen. Water en brood staan symbool voor voeding en onze behoeften. De levendige kleuren van de eenden en de kuikens weerspiegelen de diversiteit van verlangens en behoeften die we allemaal koesteren. Geel staat symbool voor vreugde en optimisme. Roze staat voor zachtheid en liefde. Oranje staat voor enthousiasme en vitaliteit. Groen staat voor rust en harmonie.

Els Vegter laat op een geabstraheerde manier de schoonheid zien van water en de Wadden. De groenblauwe kleur van het water is symbolisch voor de schoonheid van het Wad en in het algemeen van het onderwaterleven en de diepzee. Klimaatverandering heeft grote gevolgen en helaas ook voor het kleurrijke bodemleven.

Bianca Berends is nieuw bij Sille Gallery maar werk uit haar serie ‘Colors Unleashed’ kan natuurlijk niet ontbreken in deze tentoonstelling. Het levendige schilderwerk is een creatie van olieverf op linnen en op populierentriplex in grafische vormen uitgezaagd. Zij brengt levenslustige kinderen in beeld die onbevangen het leven tegemoet springen.

In de fotografie van Kaat Stieber is het stilleven op eigen wijze in beeld gebracht. Het kan fruit zijn maar ook een vogel. Verstilde beelden in soms monochrome tinten. De foto’s hebben los van elkaar toch een onderlinge verbintenis op ludieke wijze. Behalve kleur speelt ook humor een grote rol in het fotografisch werk van Kaat Stieber.

Ruben Creemers gaat terug naar de basis, de elementaire verfstreek. De kunstenaar maakt een meerkleurige verfstreek tot voor eeuwig door deze te transformeren naar wandobject. Tot in detail heeft hij dit beeld uitgewerkt tot aan de spetters. Zijn achtergrond als graffiti-kunstenaar en grafisch vormgever ligt ten grondslag aan zijn decoratieve murals. Sculptuur en schilderkunst komen samen in zijn werk.

Angelique Mathijssen – van den Bosch heeft met haar inspiratie uit Scandinavië gewerkt. Haar reizen resulteren in verstilde landschappen. Het Noorderlicht wat onlangs ook in Nederland te zien was, komt terug in haar olieverfschilderijen. De leegte en verstilling zijn tastbaar. Zachte tinten wisselen af met fluorkleuren waardoor het landschap tot leven komt en je omarmt.

De wandobjecten van Samuel Dejong sprankelen je tegemoet in heldere kleurschakeringen. De ondergronden verwerkt hij in een robuuste mixed mediatechniek waarbij de opgebrachte vlindervormen een lichtvoetig contrast vormen. Deze contrasten brengt hij aan in kleur op een 3d ondergrond die van verschillende zijden wordt beneveld. Hierdoor krijg je van alle zijden een andere kleur te zien.

Glaskunst van Angenelle Thijssen is ingegeven door (kiezel)stenen in een beekbedding die, aangelicht door de zon en het nat van stromend water, vele kleurschakeringen en schitteringen laten zien. We nemen de prachtige steentjes mee en zijn verbaasd als bij thuiskomst de dan droge steentjes hun kleuren verborgen houden. Weg is de magie. Onder invloed van water en licht geven de mineralen en ertsen in de stenen hun kleur prijs. Dat moment vangt Angenelle in haar schalen van gekleurd glas.

 

De openingstijden in de zomer van 2024

Donderdag 10.00-17.30 uur
Vrijdag 10.00-17.30 uur
Zaterdag 10.00-16.00 uur
Zondag t/m woensdag geopend op afspraak.
Mail of bel gerust voor een afspraak!

Donderdag 1 augustus tot en met vrijdag 9 augustus zijn wij gesloten 


Zomerexpositie nog tot en met 31 augustusTerug naar overzicht
Deel bericht

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak
1 t/m 9 augustus gesloten

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater