fbpx
zaterdag, 19 september 2020

Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend!

》》Laatste kans voor Zomerexpositie Spiegel 2020 bij Sille Gallery 《《
Zaterdag  12 september 10 tot 16 uur en zondag 13 september 12 tot 17 uur feestelijk weekend!

De Zomerexpositie Spiegel heeft vele kunstliefhebbers getrokken naar onze galerie. Het thema ‘Spiegel’ zorgt voor een veelzijdige en spannende tentoonstelling. Vanwege het succes hebben we besloten de expositie te verlengen t/m zondag 13 september!

In het weekend van zaterdag 12 & zondag 13 september zullen we de expositie feestelijk afsluiten met muziek, een hapje en een drankje.

Artikel AD Gijs Kool 14-08-20

Koelte zoeken in kunst: grote zomer-expo Spiegel groot succes in deze ‘corona-zomer’
De Zomer-expositie ‘Spiegel’ bij Sille Galery met werken van ruim veertig kunstenaars is een succes in deze zomer waarin musea dicht waren en niet iedereen op vakantie ging. Meer bezoekers dan in andere jaren zochten een kunstwerk uit in de galerie van hedendaagse kunst in Oudewater.

Galeriehoudster Tamara Sille kijkt tevreden om zich heen en begint met tellen. ,,Drieënveertig kunstenaars’’, concludeert ze nadat ze langs bronzen beelden, enorme schilderijen, kleine sculpturen en foto’s is gelopen. Het is een flinke verzameling aan kunstvormen, allemaal bijeengebracht onder het thema van deze zomer: ‘Spiegel’. De galerie staat er inmiddels landelijk om bekend: elke zomer heeft Sille een expo en wie wil, kan werk insturen. Na Tour de France, Peper, Luchtig, Ritme en Delfts Blauw.

Een opvallend schilderij, mede door de bijzondere kleuren, is dat van Sasja Bork uit de serie ‘coulissen’. Dit werk is geïnspireerd op een cd-hoes van zanger Tom Waits. Het werk toont een naakte dame en een geklede man in een kleedkamer van een artiest. Maar in de spiegel zijn de rollen omgedraaid, is de man naakt, is de vrouw aangekleed.

De verschillende kleine ijzeren beeldjes van de Belgische kunstenaar Jan Verschueren vragen ook om aandacht. Altijd is het een man met een ‘keramieken’ hoofd, geplaatst op lichamen gemaakt van oud ijzer. De hoofden lijken gelijk te zijn: kalig, met grote lippen, grote oren en een grote neus. Ze komen als een refrein terug in de grote ruimte van Sille, zelfs een keer met een kroon, een knipoog naar corona. Maar voornamelijk hebben ze een spiegel in hun handen of kregen een flinke ouderwetse loep in het hoofd gemonteerd.

Als het zo warm blijft denk ik dat we de expo niet in augustus gaan afsluiten, maar in september

Tamara Sille
De zomer-expo is in juni geopend en het einde lijkt nog niet in zicht voor de succesvolle verkoopexpositie. ,,In juni en juli was het erg druk met mensen die niet op vakantie gingen, die niet naar het museum konden, maar wel hier kunst wilden kijken en ook kopen’’, vertelt Sille tevreden. ,,Als het zo warm blijft denk ik dat we de expo niet in augustus gaan afsluiten, maar in september.’’

Veel bezoekers blijven lang staren naar een werkje van de Alphense beeldhouwer Bert Verboon. Hij plaatste twee ‘trappetjes’ van roestvrijstaal aan beide kanten van een spiegel. Het lijkt alsof het van ‘gewoon glas’ is, maar het publiek wordt op een verkeerd been gezet. De Amsterdamse fotograaf Barend Houtsmuller- die tot voor kort in Woerden woonde-printte de reflectie van een raam in het glas dat hij voor een foto plaatste.

Naast alle moderne werken valt een klein bronzen beeld van Janna van de Kaa erg op. Ze beeldde Rembrandt van Rijn uit die al schilderend met in de ene hand een kwast en zich in de andere hand een spiegel voorhoudt om tot een goed beeld te komen.

De expo ‘Spiegel’ te zien t/m 13 september 2020


Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend!Terug naar overzicht
Deel bericht
Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend! Sfeer Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend! Sfeer Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend! Sfeer Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend! Sfeer Zomerexpositie afsluitend feestelijk weekend!

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak
8 & 9 juni openingsweekend Zomerexpositie Dé Kleur
Zaterdag 8 juni tot 21:00
Zondag 9 juni 12:00 – 17:00

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater