fbpx

Jolanda Drukker Murray

Beeldhouwer Jolanda Drukker Murray werkt graag met klei en uit zich in organische vormen. Momenteel werkt ze in de serie ‘Frames of Nature’ aan de opvallende Mossel-werken die architectonisch aanvoelen. De vorm is aansprekend en toont gesloten mossels die aan elkaar verbonden zijn.

De kunstenares heeft een opvallend goed gevoel voor vorm en weet te verrassen in haar onderwerpkeuze. Deze is vaak niet helemaal logisch en is als het gaat om keramiek vaak ‘out of the box’.

Haar werk is regelmatig te zien in exposities en inmiddels opgenomen in verschillende binnenlandse en buitenlandse collecties.

kunstwerk Jolanda Drukker Murray
kunstwerk Jolanda Drukker Murray

De invloed van eb en vloed, en in de kleur aan het dag- en nachtritme van de mossel"

Jolanda Drukker Murray
Bekijk collectie

Als ontwerper van keramiek laat Jolanda zich inspireren door wat zij tegenkomt op haar reizen.

Jolanda studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Daarna volgde zij een aantal kunstopleidingen waaronder de opleiding Beeldende Vorming (docent Carina Canton) in Sittard,  schildersopleiding Atelier Van Gogh Museum (docent Nicolas Dings) in Amsterdam en bij Artibus in Utrecht de 3-jarige opleiding tot autonoom kunstenaar.

Voor de serie “Circle of Life” (een levensverhaal in 10 kimono’s) was haar werk te zien in het Kröller Müller Museum.
Vanaf mei 2020 is haar werk geselecteerd door Museum De Lakenhal.

Door diverse reizen naar Afrika is zij in de ban geraakt van dit continent. Eerst uitgevoerd in klei, volgden al snel figuren in beton, hout en brons. Odysseus en andere mythologische verhalen staan eveneens regelmatig centraal in haar werk zoals haar vogel-, konings- en ramsvrouwen. Ook de natuur is een steeds terugkerende inspiratiebron, zoals in haar ‘Mossels’ in de serie ‘frames of nature’.