fbpx

Suus Suiker bijenwas schilderijen

Door te gaan werken met bijenwas moest de kunstenares Suus Suiker een heel nieuwe weg inslaan. Ze liet de magisch realistische stijl waarin ze de kleinste details uitwerkte los.

Ze koos voor hedendaags impressionisme waarbij ze het gebruik van bijenwas combineert met inkt, olieverf, papier en soms met fotografische technieken. Voor het werk in de serie ‘Symbiose’ heeft Suus bewust gekozen voor het gebruik van bijenwas en die met pure de pigmenten te binden. Hierdoor past het materiaal perfect bij het natuurlijke florale thema.

Het doel van Suiker is het creëren van een wereld die een zekere poëzie in zich draagt en waarin alle elementen samen een verhaal vertellen. Sterk en toch kwetsbaar.

kunstwerk Suus Suiker bijenwas schilderijen
kunstwerk Suus Suiker bijenwas schilderijen

Ik zoek de diepere laag waar alles wat was, alles wat is en alles wat ooit zal zijn zich samenvoegt. Zo schep ik mijn wereld, liefdevol, ongeacht de materie"

Suus Suiker bijenwas schilderijen
Bekijk collectie

Inkt, papier, olieverf, damar en bijenwas.

MET PURE PIGMENTEN VAN SUUS SUIKER

Bijenwas is in tegenstelling tot vele andere mediums en vernissen een duurzaam natuurproduct. De was wordt in een aantal lagen op een niet flexibele ondergrond van Dibond en papier opgebracht en tussendoor met elkaar versmolten. Hierdoor krijgt het werk een sterke dieptewerking. Het opwrijven van de was zorgt voor nóg intensere kleuren. Vanwege het gebruik van zeer hoogwaardige pigmenten en de beschermende waslaag, blijft het werk levenslang kleurecht.

Van de kunstenaar, die de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag volgde, is  Sille Gallery de grootste aanbieder met de meest uitgebreide collectie van haar werken.

Bekijk collectie