fbpx
vrijdag, 22 juli 2022

Zomertentoonstelling Sille AD Groene Hart

Mensen met één ronde en één vierkante bil: op deze tentoonstelling zijn alle kunstwerken uit balans

 

Powervrouw Tamara Sille runt al heel wat jaren haar galerie Sille met moderne en hedendaagse kunst in Oudewater. Hoewel ze een vaste groep kunstenaars in haar ‘stal’ heeft, nodigt ze elke zomer iedereen uit om nieuwe kunstwerken te maken rondom een thema dat Tamara zelf verzint. Dit levert altijd weer een hele uiteenlopende expositie op, zo ook dit jaar bij het thema ‘UitBalans’.

Artikel AD Groene Hart / Tekst Gijs Kool 15-07-2022 / Foto’s © Pim Mul

 

,,Kijk’’, wijst Tamara naar een ogenschijnlijk saai stil-leventje aan de muur. ,,Zie je die citroenen? En zie je daar die sinaasappel tussen liggen? Die zorgt er voor dat het volledig uit balans is, maar het maakt het een stuk speelser en dus interessanter’’, legt Tamara uit.
En dat is precies wat de Oudewaterse galeriehouder zoekt voor haar zomerexpo’s. Eerdere thema’s zoals Tour de France, Rode Peper, Luchtig, Draai, Delfts Blauw, Spiegel en Ritme leverden ook veel verrassingen op. Omdat de expositie er is voor de verkoop verandert wekelijks de samenstelling.

,,Werken die verkocht zijn, gaan vaak direct met de kopers mee.’’

Tamara Sille Gallery sculpturen Hetty Kok

Kunstcollectie

Wie een witte zaal vol schilderijen verwacht kon nog weleens verrast worden bij Sille, want vooral bij dit thema ‘UitBalans’ zijn er heel veel sculpturen gemaakt. Neem kunstenares Saskia Hoeboer. Ze beeldt onder andere spreekwoorden en gezegdes uit zoals een klein mannetje dat letterlijk door het oog van de naald wandelt en een fijn beeld vormt.

Het duurste kunstwerk is zo’n beetje 20.000 euro en is van oud-chirurg Samuel DeJong die zijn chirurgische messen aan de kant legde om kunst te gaan maken. De rest is gelukkig iets goedkoper.

Erg blij is Sille ook met de keramieken beelden van kunstenares Hetty Kok die mensen afbeeldt met maar één arm, één been of met één ronde en één vierkante bil. De Vlaamse Jan Verschueren maakte van schrootijzer diverse beelden van mensen waarin een oudere heer met een bijzondere kop een lepeltje in balans voor zich houdt.

De expo uitBalans is nog de hele zomer van 2022 te zien in Sille Gallery in Oudewater.


Zomertentoonstelling Sille AD Groene HartTerug naar overzicht
Deel bericht
Zomertentoonstelling Sille AD Groene Hart Sfeer Zomertentoonstelling Sille AD Groene Hart

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak

Gesloten op Koningsdag

Iets moois gezien? Laat het weten of reserveer vrijblijvend online! We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak gebruik van onze bezorgservice en de mogelijkheid om een kunstwerk vrijblijvend en kosteloos een aantal dagen uit te proberen.

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115
Mail: info@sillegallery.com
WhatsApp: 06 526 423 44

Even binnenkijken >>

Adres
Galerie bezoeken in Oudewater